Vergoeding

Vergoeding
In 2024 heb ik geen contracten met zorgverzekeraars, de geboden zorg valt onder niet-gecontracteerde zorg. Iedere zorgverzekeraar vergoedt (deels) behandelingen vanuit de GBGGZ, mits er een verwijzing van de huisarts is en er sprake is van een DSM 5 diagnose. De hoogte van de vergoeding kan uiteenlopen van 60-100%, afhankelijk van de soort verzekering en polis. Een naturapolis vergoedt doorgaans 60-80% en een restitutiepolis 100%. Ik raad je aan om van tevoren te checken bij je zorgverzekering hoe hoog de vergoeding zal zijn. De zorgverzekeraar zal altijd eerst je eigen risico aanspreken.

Let op:
-als een behandeling start in 2024 en doorloopt in 2025 dan wordt zowel het eigen risico van 2024 als het eigen risico van 2025 door de zorgverzekering in rekening gebracht.
-sinds 2014 zijn een aantal DSM-diagnoses uitgesloten van vergoeding door de zorgverzekeraar, waaronder aanpassingsstoornissen, relatieproblematiek, burn-out, seksuele problemen en enkelvoudige specifieke fobie. Daarnaast wordt preventieve behandeling tevens niet vergoed.

Mocht behandeling toch gewenst zijn zonder een verwijzing van de huisarts of vergoeding vanuit de zorgverzekeraar, dan kan dat natuurlijk. De kosten van de behandeling is dan volledig voor eigen rekening.